امروز:۰۶ دی ۱۴۰۳ ساعت ۱۵:۱۱

دبیر ستاد بحران شهرداری بیرجند: توسعه ظرفیت‌های محلی مدیریت شهری ارتقای ایمنی شهرها در برابر بلایای طبیعی را در پی خواهد داشت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

۵ دی ماه مصادف با حادثه دلخراش زلزله بم، روز ایمنی در برابر زلزله و کاهش اثرات بلایای طبیعی نامگذاری شده است.

 

به گزارش مدیریت ارتباطات و امور بین الملل شهرداری بیرجند؛ دبیر ستاد بحران شهرداری  به همین مناسبت در گفتگویی  اظهار داشت: در سال های اخیر اطلاعات زیادی در مورد زلزله کسب کرده و فرآیند وقوع آن را بهتر از پیش درک نموده و با تلفات ناشی از آن آشنا هستیم، اما هنوز هم برای مقابله با آن کاری نمی توانیم انجام دهیم. البته دانش امروزی با توانی که دارد راه‌ حل‌ هایی را پیشنهاد می ‌کند که در برخی از شرایط مفید به نظر می ‌رسد با این وجود، در حال حاضر این امکان وجود ندارد که به مردم گفت دقیقاً چه وقت زلزله روی می دهد.

موسی میرزایی ادامه داد: روز ملی ایمنی در برابر زلزله و کاهش اثرات بلایای طبیعی، فرصتی است تا با مروری بر ظرفیت‌های موجود و چالش‌های پیش رو در این عرصه، دانش و آگاهی های عمومی را ارتقا بخشیده و با تدوین اصول و قوانین ارتقاءدهنده پایداری اجتماعی و الگوهای توسعه، و نظارت دقیق بر اجرای این اصول و قوانین، زمینه های کاهش آسیب پذیری و بهبود و ارتقای ایمنی در بافت‌های شهری کشور را فراهم آوریم.

وی تصریح نمود: ویژگی‌های خاص جغرافیایی، اقلیمی و زیست محیطی کشورمان ایران، موجب شده که این کشور، یکی از ۱۰ کشور سانحه خیز جهان محسوب شود؛ به نحوی‌که بنا به آمار، از ۴۱ نوع حادثه طبیعی شناخته شده در جهان، ۳۱ نوع آن در ایران به وقوع می‌پیوندد. در  این میان، سیل و زمین لرزه بیشترین سهم را به خود اختصاص داده‌اند و سبب بروز آسیب‌ها و خسارات‌ مالی و جانی بسیاری در بافت‌های شهری کشور شده اند. حال آنکه مشکلات و نارسایی های موجود در بافت‌های قدیمی و ناکارآمد شهری، به جهت نابسامانی در عواملی چون نوع کاربری های شهری، الگوهای همجواری، دسترسی ها، تراکم های ساختمانی و جمعیتی، استحکام و مقاومت اندک بناها و عدم وجود فضاهای باز تجهیز شده مناسب در شرایط وقوع بحران، توجه به این مناطق را در اولویت قرار می‌دهد. این اولویت توجه، فقط معطوف به جبران آسیب های رخداده نیست،  بلکه به‌کارگیری تمهیداتی برای پیشگیری و پیش نگری را نیز شامل می‌شود.

دبیر ستاد بحران شهرداری بیرجند خاطر نشان نمود: توسعه ظرفیت‌های محلی مدیریت شهری، بهره گیری از روش‌های مشارکتی به منظور تقویت بافت اجتماعی و آموزش شهروندی در راستای افزایش آگاهی در مقابله با مخاطرات طبیعی، به موازات به‌کارگیری شیوه ها و الگوهای تاب‌آور توسعه، ارتقای ایمنی و تاب آوری شهرها در برابر بلایای طبیعی را در پی خواهد داشت.

به گفته وی  تمامی مسئولان و بالاخص مدیریت شهری، در راستای رسالت خود در تعهد به اخلاق حرفه ای می باید تمامی توان و اهتمام خود را در زمینه برنامه ریزی و عمل برای مدیریت بحران و راهکارهای پیشگیرانه به کار گیرند چرا که با توجه به موقعیت سانحه خیز کشور، کم کاری و بی توجهی در این خصوص، عواقب دلخراش و نابخشودنی را به همراه خواهد داشت.

وی در پایان گفت: امید است با اجرای برنامه های واحد مدیریت خطر بلایا و هماهنگی تمامی واحدهای ذیربط در این زمینه بتوانیم شاهد ارتقاء سطح آمادگی عملکردی ، ایمنی سازه ای و غیر سازه ای و افزایش سطح آمادگی در جمعیت تحت پوشش باشیم.

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *