امروز:۰۵ آذر ۱۴۰۳ ساعت ۰۵:۳۷

در اولین نشست شورای پدافند غیرعامل استان ۱۹ مکان در بیرجند برای اسکان اضطراری در نظر گرفته شد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به گزارش مدیریت ارتباطات و امور بین الملل شهرداری بیرجند؛ دکتر مهدی بهترین در اولین نشست شورای پدافند غیرعامل استان در سال جاری که با حضور معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار خراسان جنوبی برگزار شد گزارشی از آخرین وضعیت اجرای برنامه های ابلاغی مطالعات پدافند غیر عامل شهر بیرجند ارائه نمود.
شهردار بیرجند ابتدا به شناخت تهدیدات و مخاطرات شهر پرداخت و سپس چالش های شهر مرتبط با این تهدیدات و پیامدهای وقوع تهدیدات، راهبردها و اقدامات اساسی در راستای کاهش این پیامدها را بیان نمود و گفت: با توجه به راهبردها و اقدامات اساسی، برنامه های مصون سازی زیرساخت ها در قالب برنامه های کوتاه مدت (یکساله)، میان مدت (تا پنج سال) و بلند مدت (بیش از پنج سال) جهت اجرا توسط دستگاه های اجرایی ابلاغ خواهد شد.
دکتر بهترین با تاکید بر صیانت از جان مردم شهر به عنوان مهمترین دارایی شهر افزود: برابر طرح جامع پدافند غیر عامل شهر بیرجند برای مصون سازی زیرساخت های شهر با توجه به استراتژی های مدیریت ریسک و امتیاز ریسک هریک از زیرساخت ها، برنامه های پدافند غیرعامل ارائه شده است که با اجرای این برنامه ها، ریسک زیرساخت های شهر در حوزه های مختلف به بازه نرمال رسیده و عملکرد زیرساخت ها در شرایط بحران به میزان ارائه خدمات ضروری و تداوم کارکرد حفظ خواهد شد.

شهردار بیرجند با اشاره به مکان های اسکان اضطراری در شهر بیرجند افزود: مهمترین مرکز اسکان اضطراری پارک جنگلی و بوستان کاجستان است که در مجاور مصلی بزرگ المهدی (عج) واقع شده و ۴۰ هکتار وسعت دارد.
دکتر بهترین با اشاره به ابلاغ طرح جامع پدافند غیرعامل شهر بیرجند گفت: هدف از اجرای این طرح بررسی دارایی‌های شهر بیرجند و ارائه راهکارهای اجرایی به منظور کاهش آسیب‌پذیری، افزایش بازدارندگی، ارتقای پایداری، تسهیل مدیریت بحران و تداوم فعالیت‌های ضروری در ابعاد مختلف و سطوح راهبردی، عملیاتی و تاکتیکی ناشی از تهدیدات انسان ساخت عمدی است.
شهردار بیرجند افزود: خروجی مطالعات پدافند غیرعامل شهر بیرجند، برنامه‌های عملیاتی اولویت‌بندی شده به تفکیک دستگاه‌های اجرایی است و باید در تعامل با مسوولان ذیربط در برنامه‌های سالانه دستگاه‌های اجرایی شهر بیرجند دیده شود که بهترین شیوه اعمال ضوابط پدافند غیرعامل در پروژه‌ها و زیرساخت به لحاظ اقتصادی و سهولت اِعمال آنها هنگام طراحی اولیه پروژه است.
وی بیان کرد: با توجه به اینکه انجام نتایج مطالعات طرح جامع پدافند غیرعامل در چارچوب برنامه‌های شهری نهایی و به عنوان برنامه جامع پدافند غیرعامل شهر بیرجند تنظیم شده است فرآیند اجرایی و اعتبارات آن در قالب نظام بودجه‌ریزی سالیانه شهر بیرجند در دستور کار شورای اسلامی شهر و شهرداری قرار می‌گیرد.
دکتربهترین گفت: مبلغ اعتبار اولیه این طرح یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال است که ۵۰ درصد این قرارداد توسط سازمان پدافند غیرعامل کشور تامین شده است.
شهردار بیرجند با اشاره به اهمیت و ضرورت پدافند غیرعامل به‌ ویژه در شهر بیرجند اظهار داشت: هدف از پدافند غیرعامل، حفظ جان و مال انسان در برابر حوادث، تهدیدات و استمرار فعالیت‌های اساسی و ضروری مردم، تضمین، تداوم و تامین نیازهای حیاتی و سهولت در اداره کشور در شرایط بروز تهدید، بحران و اقدامات خصمانه و مخرب دشمن است.
دکتر بهترین افزود: در راستای پدافند غیرعامل فضای باغ و میدان اجتماعات هم بازطراحی شده همچنین نیازهای مهم در مناطق آسیب‌پذیر احصا شده است.
وی گفت: حریم برای مراکز مهم و حساس در لایه‌های شهرسازی دیده شده و امکان تجاوز به آن وجود ندارد از همین رو هیچ مجوز بلند مرتبه‌سازی در مجاورت استانداری صادر نخواهد شد زیرا این ساختمان جزو دارایی‌های مهم شهر محسوب شده و از حیث پدافند غیرعامل دارای اهمیت است.
دکتربهترین اضافه کرد: توقف خودروهای سوخت‌کش در برخی معابر شهر تهدید و خطری است که باید به آن توجه شود.
وی عنوان نمود: شهرداری بیرجند سال گذشته در حوزه پدافند غیرعامل یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان هزینه کرد که این رقم ۲ برابر اعتبارات تخصیص یافته است.

در پایان طالبی معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری و جانشین شورای پدافند غیر عامل استان با توجه به اهمیت موضوع و ارائه ملاحظات و توصیه های پدافند غیرعامل جهت ارتقا آمادگی دفاعی شهر، مصون سازی مردم و زیرساخت های شهر و تسهیل مدیریت بحران از خدمات ارزنده شهردار بیرجند در خصوص انجام به موقع این طرح تقدیر و تشکر نمود.
لازم به ذکر است مطالعات طرح جامع پدافند غیر عامل شهر بیرجند در سال ۱۳۹۹ با مشاور ذیصلاح از سازمان پدافند غیر عامل منعقد شده بود که به دلیل شیوع ویروس کرونا و عدم حضور به موقع پیمانکار در شهر، قرار داد مربوطه تمدید گردید لذا این طرح در زمان مدیریت جدید شهری و با حمایت ایشان در حوزه حساس پدافند غیر عامل اجرایی گردید و طرح پدافند غیر عامل در دی ماه ۱۴۰۱ توسط سازمان پدافند غیر عامل ابلاغ گردید. که با توجه به فعالیت و اهتمام جدی این شهرداری در حوزه پدافند غیر عامل و انجام به موقع طرح ها و برنامه های پدافند غیر عامل شهرداری بیرجند در سال ۱۴۰۱ به عنوان شهردار نمونه ملی، تاثیرگذار و فعال در کشور و در حوزه پدافند غیر عامل انتخاب و توسط رئیس ستاد مشترک نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران مورد تقدیر قرا رگرفت.

گفتنی است کمیته پدافند غیر عامل شهرداری بیرجند در سال ۱۴۰۱ با تجهیز سازمان آتشنشانی شهرداری به امکانات و تجهیزات پدافند شیمیایی( ۴ دست لباس شیمیایی سطح یک، قایق نجات و سایر ملزومات اولیه امداد و نجات )، اسکان اضطراری شهر در زمان وقوع بحران، تدوین طرح حریم امنیتی و ایمنی برای ساختمان های اداری و نظامی دارای اهمیت بالا به منظور حفاظت از اماکن دارای اهمیت بالا و در جهت جلوگیری از هرگونه تهدیدات متصور در شهر، شناسایی مراکز خطرزای درون شهری و پیگیری جهت مصون سازی یا خروج مراکز خطر زا از داخل شهر به بیرون از حوزه خدماتی شهر و ایمن سازی آن، بازرسی و اعلام موارد حایز اهمیت به دستگاههای ذیربط سطح شهر مانند آب،برق، گاز و انبارهای نفت شمال شهر، تشکیل کمیته پدافند غیر عامل در کلیه مناطق و سازمان های وابسته به شهرداری و اجرای رزمایش تخصصی پدافند شیمیایی با موضوع نشت گاز کلر در تصفیه خانه آب شرب شهر گام های چشمگیری در این راستا برداشته است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *