امروز:۰۴ آذر ۱۴۰۳ ساعت ۰۱:۱۵

در همایش هم اندیشی موضوعات بازآفرینی شهرداری های استان مطرح شد: بومگردی، حلقه مفقوده بافت فرسوده شهرهای استان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

محله بندی بافت فرسوده از اقدامات خوب شهرداری بیرجند است

مدیر عامل شرکت عمران و مسکن سازان به عنوان کارگزار شرکت بازآفرینی شهری در همایش هم اندیشی موضوعات بازآفرینی شهرداری های استان گفت: محله بندی بافت فرسوده در شهر مرکز استان یکی از اقدامات خوب شهرداری بیرجند است که تعامل رابطین حلقه های میانی را با شرکت بازآفرینی شهری افزایش می دهد.
به گزارش مدیریت ارتباطات و امور بین الملل شهرداری بیرجند، همایش هم اندیشی موضوعات بازآفرینی شهرداری های استان به میزبانی شهرداری ببرجند برگزار شد.
معاون عمران، حمل و نقل و ترافیک شهرداری بیرجند در این جلسه با اشاره به مشکلات عدیده حوزه بازآفرینی در شهرها، بر لزوم برگزاری جلسات منظم فصلی یا دو ماهه ستاد بازآفرینی و ارائه گزارش طرح ها و اقدامات و پروژه های عمرانی این حوزه در جلسات مذکور تاکید کرد و گفت: طبق سرشماری سال ۹۵ حدود ۶۰ هزار نفر در محلات هدف ستاد بازآفرینی در شهر بیرجند ساکن بوده اند و با توجه به افزایش این جمعیت، برای احیای محلات هدف که محلات کم برخورداری هستند باید تمامی دستگاه‌های ذیربط به صورت جهادی پای کار بیایند.
مهندس حدیدی نژاد با تاکید بر اهمیت توسعه متوازن در شمال و جنوب شهر، افزود: معابر مهرشهر در زمان الحاق به شهر بیرجند، فاقد آسفالت بود اما در حال حاضر تقریبا ۱۰۰ درصد معابر در این محدوده، آسفالت شده است.
وی با بیان اینکه ۳ خانه محله در بیرجند داریم و این تعداد برای شهر مرکز استان خیلی کم است، به تصویب طرح جامع اقدام مشترک ۱۴۰۱ تا ۱۴۰۲ در ستاد بازآفرینی شهرستان بیرجند اشاره کرد و افزود: ظاهرا بسته های تشویقی ستاد بازآفرینی برای نوسازی بافت فرسوده، اثرگذار نبوده و پیشرفت قابل توجهی را در این بخش شاهد نبوده ایم.
حدیدی نژاد در ادامه به اجرای ۳۰۰ هزار متر مربع آسفالت معابر در محلات هدف بازآفرینی در بیرجند طی دو سال گذشته اشاره کرد و بر لزوم تخصیص قیر بیشتر به شهرداری بیرجند تاکید نمود و اظهار امیدواری کرد: با تعامل بیشتر شهرداری بیرجند، راه و شهرسازی و فرمانداری، اقدامات بیشتر و بهتری در محلات هدف بازآفرینی شهر مرکز استان انجام شود.
معاون شهرسازی و معماری شهرداری بیرجند نیز در این جلسه با بیان اینکه همه ما به دنبال راهکار و راه حل برای مسائل محلات هدف بازآفرینی شهرها هستیم اما بافت هایی که همین حالا هم ایجاد می شود بعضا دارای مشکل هستند، گفت: باید خیلی ریشه ای به مسائل محلات هدف و بافت های فرسوده نگاه کنیم زیرا ما به دنبال مقاوم سازی در محلات هدف هستیم اما توان مالی مردم و ارزش افزوده املاک در این محلات، کم است.
مهندس مریم زمانیان با اشاره به اینکه باید روی چند محله هدف متمرکز شویم زیرا امکان گسترش اقدامات به تمام محلات هدف وجود ندارد، افزود: با توجه به اینکه بعضا مالکین املاک در محلات هدف بازآفرینی، پس از اخذ مجوز پروانه به جای نوسازی، تنها اقدام به مرمت املاک می کنند، نیازمند هویت بخشی مجدد به محلات هدف هستیم و باید تیم های متخصص را با اختیار تام در این محلات به کار بگیریم که در شهر بیرجند با توجه به کمبود نیروهای متخصص عمرانی، تفاهم نامه ای میان شهرداری، شرکت بازآفرینی و دانشگاه به امضا رسیده است.
وی تصریح کرد: اکثر املاک محدوده، ورثه ای و یا دارای مستاجر می باشد و بعضی املاک هم فاقد سند هستند لذا لزوم هماهنگی با اداره ثبت از اولویت های محدوده است زیرا تا سند تدقیقی نباشد، امکان صدور پروانه و نوسازی میسر نمی شود.
مدیر عامل شرکت عمران و مسکن سازان به عنوان کارگزار شرکت بازآفرینی شهری نیز با بیان اینکه متاسفانه بستر لازم را برای ایجاد بومگردی در بافت فرسوده شهرهای استان فراهم نکرده ایم، محله بندی بافت فرسوده در شهر مرکز استان را از اقدامات خوب شهرداری بیرجند دانست که تعامل رابطین حلقه های میانی را با شرکت بازآفرینی شهری افزایش می دهد.
مهندس کمیلی دوست، ضرورت ثبت برنامه جلسات ستاد بازآفرینی شهرهای استان و مصوبات این جلسات را در سامانه شرکت بازآفرینی شهری یادآور شد و گفت: مصوبات ستاد بازآفرینی شهرهای استان در سال‌های گذشته نیز باید در این سامانه ثبت شود ضمن اینکه تشکیل حلقه های میانی و معرفی یک رابط برای هر حلقه نیز الزامی است.

وی، شهرداران را از بازگشایی معبر در بافت های تاریخی که باعث حذف برخی ابنیه تاریخی می شود، برحذر داشت و تصریح کرد: قرار نیست در بافت های متراکم تاریخی، سرانه ایجاد کنیم و بهتر است به عنوان مثال، یک شیر آتش نشانی در برخی نقاط نصب کنیم که هم هزینه اش نسبت به بازگشایی معبر کمتر است و هم آسیبی به بافت نمی زند و علاوه بر اینها به هنگام بروز حوادث نیز مورد استفاده امدادگران قرار می گیرد.

رئیس اداره برنامه ریزی مسکن و بازآفرینی شهری اداره کل راه و شهرسازی خراسان جنوبی نیز با بیان اینکه ۱۰۷۳ هکتار بافت فرسوده و سکونتگاه در قالب ۶۰ محله در شهرهای استان داریم، گفت: شرکت بازآفرینی شهری، مواردی چون ارائه خدمات روبنایی و زیربنایی، نوسازی و مقاوم سازی واحدهای مسکونی و آموزش و توانمند سازی ساکنین را در محلات هدف، پیگیری می کند.
مهندس علیرضا الله پور با اشاره به عدم استقبال ساکنین محلات هدف بازآفرینی از بیش از ۵۰ بسته و طرح تشویقی برای نوسازی و مقاوم سازی واحدهای مسکونی، بر لزوم بومی سازی این مشوق ها تاکید کرد و تعامل بیشتر شهرداران با شرکت بازآفرینی شهری و اقدامات صورت گرفته در محلات هدف را در تخصیص اعتبار و قیر بیشتر به شهرداری ها، موثر دانست.
️در ادامه نیز شهرداران حاضر در جلسه به تبیین اقدامات و مسائل و نظراتشان پرداختند.
این همایش با سه مصوبه شامل پیگیری برای برگزاری جلسه شهرداران با معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری و رئیس سازمان برنامه و بودجه استان، ثبت برنامه جلسات و مصوبات ستاد بازآفرینی شهرهای استان و اطلاعات عملکرد بازآفرینی شهرداری ها در سامانه شرکت بازآفرینی شهری و نیز برگزاری جلسه بعدی به میزبانی شهرداری قاین به کار خود پایان داد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *