دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان، برخی مسائل شهر بیرجند از جمله آبیاری فضای سبز، ساماندهی متکدیان، معضل زباله گردی و طرح تفکیک زباله از مبدا و مقصد و نیز سد معبر را در بازدیدی میدانی، مورد بررسی قرار داد.
به گزارش مدیریت ارتباطات و امور بین الملل شهرداری بیرجند، حجت الاسلام و المسلمین علی نسایی زهان و معاون وی را در این بازدید میدانی، دکتر مهدی بهترین، شهردار بیرجند، معاون خدمات شهری و رئیس سازمان سیما، منظر و فضای سبز و تعدادی از مدیران شهرداری همراهی می کردند.
قطع بدون هماهنگی برخی انشعابات آب شهرداری توسط آب و فاضلاب
بررسی موضوع آبیاری فضای سبز و جداسازی آب شرب، اولین موضوعی بود که در این بازدید میدانی توسط دادستان عمومی و انقلاب بیرجند مورد بررسی قرار گرفت.
حجت الاسلام و المسلمین نسایی زهان از بوستانهایی در سجادشهر که شرکت آب و فاضلاب بدون هماهنگی با شهرداری اقدام به قطع انشعاب آب آنها و برخی نقاط دیگر نموده است، بازدید کرد.
قطع انشعاب در این نقاط از جمله در ۸ نقطه در سجادشهر شامل بوستانهای ارم، پونه، مقداد، بلال، رضویه و میادین سیدالشهدا(ع) و جوادالائمه(ع) و فضای سبز فلسطین، در حالی توسط آب و فاضلاب صورت گرفته که در این نقاط به دلیل دوری چاهها و حجم پایین دبی آب آنها، امکان استفاده از آب چاه برای آبیاری، وجود ندارد ضمن اینکه آب خام و آب چاههای در اختیار شهرداری به هیچ وجه پاسخگوی آبیاری فضای سبز و بوستانهای سطح شهر نیست و آبیاری چمن با تانکر نیز به لحاظ فنی، اصلا امکانپذیر نمی باشد.
علاوه بر اینها، شهرداری بیرجند در این دوره، داوطلبانه و برابر تکالیف قانونی خود، بیش از ۱۱۰ انشعاب آب شرب که در گذشته برای آبیاری فضای سبز و بوستانهای سطح شهر استفاده می شده را از مدار خارج کرده و برای جمع آوری آنها نیز به آب و فاضلاب اطلاع داده است اما آب و فاضلاب به جای جمع آوری انشعابات از مدار خارج شده، انشعابات دیگری را در سطح شهر و از جمله در سجادشهر بدون اختصاص چاه جدید و آب جایگزین، قطع کرده است که اگر در این اقدام، تجدید نظر نشود فضای سبزی که حاصل سالها زحمت است، خشک خواهد شد و از بین خواهد رفت.
فضای سبز شهر جزو حقوق عامه و متعلق به مردم است
اگر چه همین حالا هم آثار این قطع انشعاب و تنش آبی در فضای سبز خیابانهای بلال و رضویه سجاد شهر خود را نشان می دهد اما طبق نظر کارشناسان امر، بارندگی های فروردین و اردیبهشت، خشکی فضای سبز در این محدوده را قدری به تاخیر انداخته اما دیگر تضمینی برای خشک نشدن فضای سبز و درختان این نقاط وجود نخواهد داشت و تبعات و خسارات این اقدام آب و فاضلاب، جبران ناپذیر خواهد بود.
حجت الاسلام و المسلمین نسایی زهان، دادستان عمومی و انقلاب بیرجند با بررسی مکاتبات صورت گرفته از سوی استانداری و شهرداری بیرجند در این خصوص، گفت: فضای سبز شهر، جزو حقوق عامه و متعلق به همه مردم است و اگر اختلافی هم بین آب و فاضلاب و شهرداری وجود دارد باید طبق قانون، در هیات اختلاف استانداری مطرح و پیگیری شود.
دادستان و شهردار بیرجند و همراهان در ادامه از چند ملک رها شده متعلق به شهرداری که در حال بازسازی است و یا پس بازسازی با هدف اشتغالزایی برای آسیب دیدگان اجتماعی مورد استفاده قرار گرفته و نیز مجتمع فوریتهای اجتماعی شهرداری بیرجند، بازدید کردند.
دستور دادستان بیرجند برای جمع آوری و تسریع در تعیین تکلیف متکدیان
با توجه به افزایش متکدیان اغلب غیر بومی در سطح شهر بیرجند، با نظر دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان، مقرر شد تیم های گشت مشترک شهرداری، بهزیستی و نیروی انتظامی با هدف جمع آوری و تعیین تکلیف سریع متکدیان اعم از معتادان و بیماران اعصاب و روان و… وارد عمل شوند.
همچنین با توجه به قرارداد منعقد شده میان انجمن حمایت از زندانیان و شهرداری بیرجند، دادستان عمومی و انقلاب بیرجند نسبت به پیگیری موضوع تا حصول نتیجه، قول مساعد داد.
ورود جدی دادستان بیرجند به معضل زباله گردی و سد معبر
در بحث زباله گردی نیز مقرر شد نسبت به ساماندهی زباله گردها در قالب طرح تفکیک زباله از مبدا و مقصد، اقدام گردد.
در بحث سد معبر نیز با توجه به ابلاغ دستورالعمل ساماندهی دستفروشان وزارت کشور به استانداری ها و از استانداری ها به شهرداری ها، مقرر شد با محوریت معاون دادستان، موضوع مورد پیگیری قرار گرفته و اقدامات قانونی و لازم به عمل آید.