شهردار بیرجند گفت: اصحاب رسانه جنبه انصاف و تعامل را نگه داشته و شهرداری را منصفانه همراهی کنند.
به گزارش مدیریت ارتباطات و امور بین الملل شهرداری بیرجند مهندس محمد علی جاوید امروز چهارشنبه در اولین نشست خبری خود شرحی از سه ماه کار بی وقفه را در اختیار رسانه ها قرار داد.
وی با اشاره به مشکلات اعتباری که در زمان تحویل شهرداری با آن روبرو بود اعلام کرد: با تلاش همه کارکنان شهرداری و صبر آنها و همچنین همراهی خوب اعضای شورای شهر توانستیم بخشی از بدهی و مطالبات همکاران را پرداخت کنیم.
وی ابراز امیدواری کرد با روند برنامه هایی که در دست دارد بتواند شرایط را برای نیروهای شهرداری به حد نرمال برساند چرا که باید ۵۰ درصد از بودجه شهرداری بابت حقوق پرسنل که ماهیانه حدود ۳ میلیارد تومان می شود هزینه شود.
شهردار بیرجند درباره بودجه سال ۹۷ شهرداری بیرجند تاکید کرد: بودجه سال ۹۶ شهرداری بیرجند ۶۹ میلیارد تومان بوده که تا روزی که بنده مدیریت شهرداری را تحویل گرفتم بیش از ۴۰ درصد آن محقق شده بود اما خوشبختانه تا امروز حدود ۹۱ درصد آن محقق شده است و امیدوارم تا پایان سال به نزدیک ۱۰۰ درصد نیز برسد .
شهردار بیرجند مهمترین پروژه عمرانی سال آینده که باید به بهره برداری برسد را مربوط به پل موسی بن جعفر دانست و گفت: این طرح با مشکلات تملکی رو برو است که با توجه به اقدامات انجام شده پیش بینی می کنیم تا خرداد ماه ۹۷ به پایان برسد. علاوه بر این پروژه احداث خطی بوستانی در حاشیه بلوار پیامبر اعظم را در سال آینده کلید خواهیم زد.
دکتر جاوید با اشاره به دغدغه های شهرداری برای ورودی های شهر از آغاز چند عملیات زیباسازی برای این مکان ها خبر داد و ابراز امیدواری کرد تا پایان اسفند ماه این بلوار ها به خصوص بلوار آیت الله عبادی تغییراتی داشته باشد که به طور حتم با اجرای المان ها و نیز بحث گلکاری، مردم شاهد تغییرات محسوس در این ورودی ها خواهند بود.
وی در بخش دیگری از سخنانش به مسائل مهر شهر اشاره داشت و این که کار آسفالت معابر در بخش هایی از این شهرک آغاز شده اما برخی از شرکت ها مانند آب و فاضلاب شهری از شهرداری خواسته اند تا قبل از اجرای طرح های این شرکت ها عملیات آسفالت انجام نشود ، البته وی تعیین زمان برای این شرکت ها از سوی شهرداری را یادآورد شد .
دکتر جاوید توضیح داد:خوشبختانه با تعیین زمان شهردار این شرکت ها در حال انجام عملیات در برخی بخش های مهر شهر هستند بر این اساس شهرداری نیز با پیمانکار آسفالت قرار داد ۵۰۰ میلیون تومانی به امضا رسانده است که بلافاصله بعد از اجرای زیرساخت، عملیات آسفالت معابر مورد نظر آغاز خواهد شد.
وی ادامه داد: علاوه بر این درختکاری واجرای پارک با ۱۴ هزار متر مربع و تکمیل پارک های قبلی این شهرک در حال انجام است .
وی درپاسخ به این سوال که زمینی که برای پارک سایت اداری در نظر گرفته شده بود به چه سرنوشتی دچار شد گفت: آن بخشی که قرار بود پارک احداث شود متوجه شدیم توسط اداره کل راه و شهرسازی بابت توسعه بیمارستان به تامین اجتماعی واگذار شده است اما شهرداری توانست در بخش دیگری از زمین هایی که متعلق به خود شهرداری است و بابت آنها سند دارد که البته برنامه های دیگری برایش داشتیم زمینی را برای احداث پارک سایت اداری اختصاص دهد.
وی افزود:این پارک در فضایی به متراژ ۲۰ هزار متر مربع کلنگ زنی و عملیات اجرایی آن از سال آینده اجرایی خواهد شد.
ماجرای زباله گردهای بیرجند نیز این روزها به یکی از دغدغه های مم شهرداری بیرجند تبدیل شده تا جایی که طرح های جداسازی زباله از مبدا پیشنهاد و به گفته شهردار آگهی مناقصه پیمانکار آن نیز تا چند روز آینده منتشر خواهد شد.
وی در این باره گفت: در این خصوص یک راه بیشتر نداریم و آن اینکه طرح جداسازی از مبدا را هر چه زودتر پیاده کنیم که البته این موضوع نیز بسته به همکاری مردم و فرهنگ سازی دارد.
شهردار بیرجند با اشاره به اینکه این شهر به عنوان تمیز ترین شهر کشور مطرح است ابراز خرسندی کرد با اجرای این طرح مردم بیرجند بیشترین همکاری را با شهرداری خواهند داشت، بر این اساس نیز قرار است به زودی همایش سراسری شهرداران استان در بیرجند برگزار شود و مشکلات شهری در تمام زمینه ها نظرات و پیشنهادات شهرداران شهرهای مختلف مطرح و برای هر شهر پایش شود.
شهردار بیرجند درباره پروژه های تعریض برخی از خیابان های بیرجند که از سالهای پیش مطرح شده است اعلام کرد : اعتقادی به تعریض خیابان ها برای حل معضل ترافیک ندارم ،چراکه تمام طرح های ترافیکی باید انسان محور باشد نه خودرو محور چرا که با دیدگاه خودرو محور هر چقدر هم که خیابان ها را تعریض کنیم باز ماشین های بیشتری به خیابان ها خواهند آمد.
وی به بحث های تملکی اشاره کرد و گفت: بیشترین اعتباری که شهرداری باید هزینه کند بابت خرید و تملک املاکی است که در طرح های تعریض است و با توجه به مشکلات اعتباری که داریم این موضوع تا ۱۰ سال آینده امکان پذیر نخواهد بود بنابر این باید به راه حل های دیگری اندیشید.
دکتر جاوید از رسانه ها خواست در بحث افزایش مبلغ عوارض نوسازی شفاف سازی کنند چرا که مبلغ این عوارض بر اساس قیمت منطقه ای که اداره دارایی مشخص می کند افزایش می یابد .
وی تصریح کرد : در عوارض امسال اداره مالیات قیمت برخی از مناطق را تا حد زیادی افزایش داده بود و ما نیز بر اساس آن عوارض نوسازی را صادر کردیم اما با اعتراض مردم و ورود شورا به این بحث، از مالیات خواسته شد در بحث قیمت ها تجدید نظر نمایند.
وی در ادامه از به نتیجه رسیدن مذاکرات شهرداری و شورا با اداره مالیاتی خبر داد و گفت: عوارض نوسازی سال ۹۷ نسبت به سال ۹۶ کاهش می یابد.
دکتر جاوید در پایان این نشست با آرزوی سالی خوب برای همه از رسانه ها خواست با توجه به مشکلاتی که شهرداری به لحاظ اعتباری با آن دست به گریبان است جنبه انصاف و تعامل را نگه داشته و شهرداری را منصفانه همراهی کنند.