بهرهبرداری از طرح بهسازی، تملک و توسعه آرامگاه حکیم نزاری قهستانی
طرح پروژه بهسازی، تملک و توسعه آرامگاه حکیم نزاری قهستانی شهر بیرجند در راستای بهسازی بافت تاریخی شهر بیرجند به بهره برداری رسید.
شهرداری بیرجند این طرح را به مساحت ۷۶۰ مترمربع و با هزینه ۲ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان از طرح بهسازی، تملک و توسعه آرامگاه حکیم نزاری قهستانی بهره برداری و اجرا کرده است.
بهسازی و بازسازی پروژه های فرهنگی،
پاسداشت مفاخر استان است
ابراهیم تقی زاده، رئیس شورای شهر بیرجند در این مراسم با اشاره به بازسازی و اجرای پروژههای برپایه فرهنگی، اظهار کرد: این گونه بهسازیها در واقع پاسداشت مفاخر استانی است که تاثیرگذاری عمدهای نه تنها در استان بلکه در سطح منطقه و ملی و حتی جهانی در ابعاد متعدد دارند و لازم است بهتر معرفی شوند که توجه به این پروژهها در واقع احترام به این تاثیرگذاریهاست.
پروژه حکیم نزاری یکی از
مهمترین پروژه های زیرساختی است
محمدعلی جاوید، شهردار بیرجند نیز در این جلسه گفت: در سیاست گذاریهای شورای شهر، کار در حوزههای فرهنگی به عنوان یک افتخار مورد توجه واقع شده است. وی با بیان اینکه برخی از کارهای زیرساختی برنامه ریزی شده در این دور از شورا در حال بهره برداری هستد، افزود: از اکنون تا پایان مردادماه هر شش روز به طور میانگین یک پروژه حداقل یک میلیارد تومانی افتتاح خواهیم کرد.
شهردار بیرجند با بیان اینکه این پروژه ها، پروژههای زیرساختی و اساسی است که آرامگاه حکیم نزاری یکی از مهمترین آنهاست، تصریح کرد: بوستان کاجستان، بوستان انقلاب، مجتمع آبرسانی شمال شهر و بوستان محلی کاظمیه نیز از دیگر این پروژه هاست که منابع آن از محل منابع داخلی شهرداری تعریف شده است. جاوید با بیان اینکه براساس قولی که به شهروندان داده بودیم تمامی پروژهها به بهره برداری خواهند رسید، افزود: مرکز بیرجندشناسی در یکی از ساختمانهای تاریخی بیرجند، فرهنگسرای بیرجند به عنوان بزرگترین فرهنسگرای شرق کشور و دیوار یخدان بیرجند از جمله مهمترین پروژههای فرهنگی است.
بهسازی آرامگاه حکیم نزاری
تاثیر مهمی در جذب گردشگر دارد
محمد رفیعی، از مفاخر خراسان جنوبی و فردی که دیوان حکیم نزاری قهستانی در دو جلد، به اهتمام و تصحیح وی منتشر شده است نیز در این مراسم گفت: برای نوشتن این کتب نسخههای خطی کلیات نزاری را که در کتابخانه دولتی سن پترزبورگ نگهداری میشد و همچنین کلیات نزاری که در مخزن نسخههای خطی انستیتوی زبان و ادبیات فرهنگستان علوم تاجیکستان محفوظ بود، به مشقت و سختی به دست آورده و توانستیم برای معرفی حکیم نزاری که گویی در دیار خود بسیار مظلوم و ناشناخته است گام مهمی برداریم.
وی با بیان اینکه حکیم نزاری در کشورهای دیگر بسیار شناخته شده تر از ایران است، افزود: برای اینکه مردم بیشتر با این فرد که یکی از مفاخر خراسان جنوبی است، آشنا شوند وظیفه خود دانستم در این زمینه تلاش کنم تا مجموعهای از آثار او در ایران نیز وجود داشته باشد. رفیعی اظهار کرد: ساخت این جایگاه برای حکیم نزاری علاوه بر معرفی این نام آور استان، برای جذب توریست و گردشگری نیز بسیار اهمیت دارد.
وی یادآور شد: توجه به مفاخر ایران میسر نخواهد شد مگر اینکه کارها را به دست کاردانها سپرده و همگی با همت کار کنیم.
گفتنی است حکیم نزاری بیرجندی قهستانی از شعرای بزرگ نیمه دوم سده هفتم و آغاز قرن هشتم است. آرامگاه حکیم نزاری، یکی از آثار ارزشمند استان است که در سال ۹۶ به شماره ۳۰۱۶۳ در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.