EN

رئیس سازمان حمل و نقل بار و مسافر شهرداری بیرجند:تعرفه جابه‌جایی مسافر درون شهری 28 درصد افزایش یافت

به گزارش مدیریت ارتباطات و امور بین الملل شهرداری بیرجند؛ یدالله غلام‌پور رئیس سازمان حمل و نقل بار و مسافر شهرداری بیرجند از افزایش 28 درصدی تعرفه جابه‌جایی مسافر درون شهری در سال 1400 خبر داد.

وی افزود: در بحث افزایش تعرفه خدمات، هر ساله بهای خدمات شهرداری افزایش پیدا می‌کند.

 رئیس سازمان حمل و نقل بار و مسافر شهرداری بیرجند بیان کرد: افزایش تعرفه خدمات با توجه به افزایش تورم و هزینه‌هایی که هر ساله افزایش پیدا می‌کند، مشخص می‌شود.

غلام‌پور عنوان کرد: در حوزه تاکسیرانی قبل از آغاز سال 1400 تعرفه جدید مصوب شده و از ابتدای سال اجرایی شده است.

وی اظهار کرد: تعرفه ورودی تاکسی‌های خطی و گردشی داخل شهر از 1200 تومان به 1500 تومان افزایش یافته و به ازای هر 100 متر مسافت، قیمت از 13 به 15 تومان رسیده است.

رئیس سازمان حمل و نقل بار و مسافر شهرداری بیرجند گفت: برای تاکسی‌های بیسیمی و آژانس‌ها نیز تعرفه ورودی از 3300 به 4 هزار تومان افزایش یافته و به ازای هر 100 متر مسافت، قیمت از 40 به 55 تومان رسیده است.

غلام‌پور گفت: نرخ‌نامه از ابتدای سال اجرایی شده و رانندگان ملزم به نصب نرخ‌نامه جدید روی تاکسی و آژانس‌ها شدند. اگر راننده‌ای نسبت به نصب نرخ‌نامه اقدام نکرده تخلف است

وی تصریح کرد: از شهروندان درخواست می‌کنم به محض نشستن داخل تاکسی نگاه کنند نرخ‌نامه مصوب نصب شده باشد و چنانچه همشهریان شاهد عدم نصب نرخ‌نامه بودند مراتب را جهت پیگیری به ما اطلاع دهند.

رئیس سازمان حمل و نقل بار و مسافر شهرداری بیرجند به افزایش تعرفه اتوبوس‌های درون شهری اشاره کرد و افزود: تعرفه جابه‌جایی مسافر درون شهر از 750 به یک‌هزار تومان افزایش یافته است.

غلام‌پور بیان کرد: تعرفه جابه‌جایی مسافر در حومه شهر از 900 به 1200 تومان افزایش یافته است؛ حومه شهر شامل امیرآباد، حاجی‌آباد و بلوار دانشگاه است.

وی اظهار کرد: در برخی از حومه‌هایی که سرانه جابه‌جایی مسافر در این مسیرها بسیار پایین بود و توجیه نداشت که شامل روستاهای چهکند، شهرک بعثت، دستگرد و شمس‌آباد می‌شود به دلیل پایین بودن مسافر، تعرفه جابه‌جایی به 1500 تومان افزایش یافته که برای اتوبوس‌هایی که در آن مسیر خدمات می‌دهند صرفه داشته باشد.

رئیس سازمان حمل و نقل بار و مسافر شهرداری بیرجند در مورد فعالیت ناوگان اتوبوسرانی، عنوان کرد: از زمانی که شاهد شیوع کرونا در استان هستیم برنامه تعداد اتوبوس فعال در ناوگان اتوبوس‌رانی، شناور است و نمی‌توانیم برنامه ثابتی را ابلاغ کنیم چراکه ناوگان بر اساس وضعیت رنگ‌بندی کرونا در شهر فعالیت دارد.

وی عنوان کرد: در حال حاضر 40 دستگاه اتوبوس فعال در شهر داریم؛ نسبت به قبل از شیوع بیماری کرونا 50 درصد اتوبوس‌های درون شهری فعال است.

رئیس سازمان حمل و نقل بار و مسافر شهرداری بیرجند خاطرنشان کرد: با این شرایط زمان انتظار مسافر نسبت به قبل از کرونا به دو برابر افزایش یافته و این به دلیل کاهش 50 درصدی اتوبوس‌ها است.

غلام‌پور خاطرنشان کرد: برای نمونه در روز گذشته با 40 دستگاه اتوبوس فعال در سطح شهر هشت‌هزار مسافر جابه‌جا شدند در حالی که قبل از شیوع بیماری کرونا با 90 دستگاه اتوبوس 55 هزار مسافر جابه‌جا می‌شدند.

رئیس سازمان حمل و نقل بار و مسافر شهرداری بیرجند گفت: ساعت آغاز به کار اتوبوس‌ها از 6 تا 20:30 است.

غلام‌پور با بیان این‌که 700 دستگاه تاکسی در شهر بیرجند داریم و 1200 آژانس از ما پروانه دریافت کردند، گفت: برنامه‌ای برای کاهش فعالیت تاکسی و آژانس‌ها ابلاغ نشده و تمام تاکسی و آژانس‌ها بر اساس تقاضای مسافر فعال است.

زیان 6 میلیارد تومانی کرونا به ناوگان اتوبوس‌رانی در سالی که گذشت

وی به زیان وارد شده به سازمان اتوبسرانی شهرداری بیرجند به دلیل بیماری کرونا اشاره کرد و گفت: ناوگان اتوبوسرانی در سال 1398، 11 میلیون و 149 هزار و 437 مسافر را جابه‌جا کرده است.

رئیس سازمان حمل و نقل بار و مسافر شهرداری بیرجند بیان کرد: در سال گذشته نیز ناوگان اتوبوسرانی سه میلیون و 285 هزار و 444 نفر را جابه‌جا کرده است.

غلامپور عنوان کرد: به لحاظ ریالی در سال 1398 مجموع ناوگان بیش از 6 میلیارد و 900 میلیون تومان درآمد از جابه‌جایی مسافر داشته است. در سال گذشته نیز با توجه به افزایش 25 درصدی تعرفه جابه‌جایی با فرض ثابت بودن تعداد مسافر باید بیش از 8 میلیارد تومان درآمد عاید ناوگان اتوبوسرانی می‌شد که به دلیل بیماری کرونا و کاهش مسافر این درآمد به بیش از دو میلیارد و 500 میلیون تومان رسید که این رقم نشان دهند زیانی بیش از 6 میلیارد و 100 میلیون تومان در سال گذشته است

وی افزود: درآمد ناوگان اتوبوسرانی در سال گذشته نسبت به 1398 حدود 67 درصد کاهش داشته است.